librelist archives

« back to archive

list_box not displaying properly?

list_box not displaying properly?

From:
Yiling Cao
Date:
2010-09-26 @ 15:27
Hi, i was trying to use list_box is in a simple app. but the list is not
shown properly. it just not showing the drop list, but you can use arrow up
and down to select. so Im suspecting anyone has this issue:

but weird thing is in the Shoes manual (the manual bundled with install)
when i try to run "run this" it worked properly.


my environment =
Win7 x64 eng
shoes3 r.1514

Quick example: Try this, save it and run.

Shoes.app do
  shape = list_box :items => ["Square", "Oval", "Rectangle"]
  button "Report" do
    Shoes.p [shape.text]
  end
end

Thanks

Re: [shoes] list_box not displaying properly?

From:
Devyn Cairns
Date:
2010-09-26 @ 18:07
What happens if you replace Shoes.p with just ‘p’?

On Sun, Sep 26, 2010 at 8:27 AM, Yiling Cao <yiling.cao@cndevteam.com>wrote:

> Hi, i was trying to use list_box is in a simple app. but the list is not
> shown properly. it just not showing the drop list, but you can use arrow up
> and down to select. so Im suspecting anyone has this issue:
>
> but weird thing is in the Shoes manual (the manual bundled with install)
> when i try to run "run this" it worked properly.
>
>
> my environment =
> Win7 x64 eng
> shoes3 r.1514
>
> Quick example: Try this, save it and run.
>
> Shoes.app do
>   shape = list_box :items => ["Square", "Oval", "Rectangle"]
>   button "Report" do
>     Shoes.p [shape.text]
>   end
> end
>
> Thanks
>



-- 
    ~devyn

Re: [shoes] list_box not displaying properly?

From:
Yiling Cao
Date:
2010-09-27 @ 03:06
the p things works fine. it outputs to shoes console. but list_box is not
displaying properly.

On Mon, Sep 27, 2010 at 2:07 AM, Devyn Cairns <devyn.cairns@gmail.com>wrote:

> What happens if you replace Shoes.p with just ‘p’?
>
>
> On Sun, Sep 26, 2010 at 8:27 AM, Yiling Cao <yiling.cao@cndevteam.com>wrote:
>
>> Hi, i was trying to use list_box is in a simple app. but the list is not
>> shown properly. it just not showing the drop list, but you can use arrow up
>> and down to select. so Im suspecting anyone has this issue:
>>
>> but weird thing is in the Shoes manual (the manual bundled with install)
>> when i try to run "run this" it worked properly.
>>
>>
>> my environment =
>> Win7 x64 eng
>> shoes3 r.1514
>>
>> Quick example: Try this, save it and run.
>>
>> Shoes.app do
>>   shape = list_box :items => ["Square", "Oval", "Rectangle"]
>>   button "Report" do
>>     Shoes.p [shape.text]
>>   end
>> end
>>
>> Thanks
>>
>
>
>
> --
>     ~devyn
>

Re: [shoes] list_box not displaying properly?

From:
Cecil Coupe
Date:
2010-09-27 @ 03:34
On Mon, 2010-09-27 at 11:06 +0800, Yiling Cao wrote:
> the p things works fine. it outputs to shoes console. but list_box is
> not displaying properly.
Your example works on Linux. Shoes.p prints the selection on on the
console window. Just 'p' prints the selection to the terminal window.

The Shoes windows has a list box and the button (flow layout). The list
box has no default selection however. 

See if this line in your example does what you think it should do

  shape = list_box :items => ["Square", "Oval", "Rectangle"], :choose =>
"Oval"

> 
> On Mon, Sep 27, 2010 at 2:07 AM, Devyn Cairns <devyn.cairns@gmail.com>
> wrote:
>         What happens if you replace Shoes.p with just ‘p’?
>         
>         
>         
>         On Sun, Sep 26, 2010 at 8:27 AM, Yiling Cao
>         <yiling.cao@cndevteam.com> wrote:
>                 Hi, i was trying to use list_box is in a simple app.
>                 but the list is not shown properly. it just not
>                 showing the drop list, but you can use arrow up and
>                 down to select. so Im suspecting anyone has this
>                 issue:
>                 
>                 
>                 but weird thing is in the Shoes manual (the manual
>                 bundled with install) when i try to run "run this" it
>                 worked properly.
>                 
>                 
>                 
>                 
>                 my environment =
>                 Win7 x64 eng
>                 shoes3 r.1514
>                 
>                 
>                 Quick example: Try this, save it and run.
>                 
>                 
>                 Shoes.app do
>                   shape = list_box :items => ["Square", "Oval",
>                 "Rectangle"]
>                   button "Report" do 
>                     Shoes.p [shape.text]
>                   end
>                 end
>                 
>                 
>                 Thanks
>         
>         
>         
>         
>         -- 
>             ~devyn
> 

Re: [shoes] list_box not displaying properly?

From:
Yiling Cao
Date:
2010-09-29 @ 13:30
:choose doesn't help, it still not working properly.

I have some screenshots here:
http://c2h2.info/shoes3/



On Mon, Sep 27, 2010 at 11:34 AM, Cecil Coupe <ccoupe@cableone.net> wrote:

> On Mon, 2010-09-27 at 11:06 +0800, Yiling Cao wrote:
> > the p things works fine. it outputs to shoes console. but list_box is
> > not displaying properly.
> Your example works on Linux. Shoes.p prints the selection on on the
> console window. Just 'p' prints the selection to the terminal window.
>
> The Shoes windows has a list box and the button (flow layout). The list
> box has no default selection however.
>
> See if this line in your example does what you think it should do
>
>  shape = list_box :items => ["Square", "Oval", "Rectangle"], :choose =>
> "Oval"
>
> >
> > On Mon, Sep 27, 2010 at 2:07 AM, Devyn Cairns <devyn.cairns@gmail.com>
> > wrote:
> >         What happens if you replace Shoes.p with just ‘p’?
> >
> >
> >
> >         On Sun, Sep 26, 2010 at 8:27 AM, Yiling Cao
> >         <yiling.cao@cndevteam.com> wrote:
> >                 Hi, i was trying to use list_box is in a simple app.
> >                 but the list is not shown properly. it just not
> >                 showing the drop list, but you can use arrow up and
> >                 down to select. so Im suspecting anyone has this
> >                 issue:
> >
> >
> >                 but weird thing is in the Shoes manual (the manual
> >                 bundled with install) when i try to run "run this" it
> >                 worked properly.
> >
> >
> >
> >
> >                 my environment =
> >                 Win7 x64 eng
> >                 shoes3 r.1514
> >
> >
> >                 Quick example: Try this, save it and run.
> >
> >
> >                 Shoes.app do
> >                   shape = list_box :items => ["Square", "Oval",
> >                 "Rectangle"]
> >                   button "Report" do
> >                     Shoes.p [shape.text]
> >                   end
> >                 end
> >
> >
> >                 Thanks
> >
> >
> >
> >
> >         --
> >             ~devyn
> >
>
>
>

Re: [shoes] list_box not displaying properly?

From:
ashbb
Date:
2010-09-29 @ 14:18
Hi Yiling,

Thank you for the screenshots.
I've got the same behavior (not open pull down menu of list_box) with Shoes
2 on Windows XP. This is a tiny note about that:
http://shoes-tutorial-note.heroku.com/html/01300_Trivia.html

But, watch this: http://www.rin-shun.com/tmp/list_box_confirmation.swf.html

List box works properly with Shoes 3 on my Windows 7 (32bit).

I'm not sure, but I noticed that window style seems difference between your
snapshot and my above online demo.

Are you using XP mode or something?
I'm using default setting.

ashbb

Re: [shoes] list_box not displaying properly?

From:
Yiling Cao
Date:
2010-09-29 @ 14:30
The screenshots were under win7 x64 eng, I still haven't got chance to run
on win32 machine. need to go back home to test it.



On Wed, Sep 29, 2010 at 10:18 PM, ashbb <ashbbb@gmail.com> wrote:

> Hi Yiling,
>
> Thank you for the screenshots.
> I've got the same behavior (not open pull down menu of list_box) with Shoes
> 2 on Windows XP. This is a tiny note about that:
> http://shoes-tutorial-note.heroku.com/html/01300_Trivia.html
>
> But, watch this:
> http://www.rin-shun.com/tmp/list_box_confirmation.swf.html
>
> List box works properly with Shoes 3 on my Windows 7 (32bit).
>
> I'm not sure, but I noticed that window style seems difference between your
> snapshot and my above online demo.
>
> Are you using XP mode or something?
> I'm using default setting.
>
> ashbb
>

Re: [shoes] list_box not displaying properly?

From:
ashbb
Date:
2010-09-29 @ 14:52
> The screenshots were under win7 x64 eng
I see. One question. Doesn't `:height => 30` help you under x64 pc?

In my case with Shoes 2 on Windows XP, it helps well.

ashbb

Re: [shoes] list_box not displaying properly?

From:
Yiling Cao
Date:
2010-10-02 @ 09:49
neither :height or :choose works here on win7 x64.

But On my VM winxp, it works okay, i will get a VM win7 32 bit and test it
out



On Wed, Sep 29, 2010 at 10:52 PM, ashbb <ashbbb@gmail.com> wrote:

> > The screenshots were under win7 x64 eng
> I see. One question. Doesn't `:height => 30` help you under x64 pc?
>
> In my case with Shoes 2 on Windows XP, it helps well.
>
> ashbb
>

Re: [shoes] list_box not displaying properly?

From:
Yiling Cao
Date:
2010-10-02 @ 14:49
Okay, just got 32bit win7 installed, I can confirm it works perfectly on
win7 32 bitwithout :height and :choose!

list_box under 64bit = fail



On Sat, Oct 2, 2010 at 5:49 PM, Yiling Cao <yiling.cao@cndevteam.com> wrote:

> neither :height or :choose works here on win7 x64.
>
> But On my VM winxp, it works okay, i will get a VM win7 32 bit and test it
> out
>
>
>
>
> On Wed, Sep 29, 2010 at 10:52 PM, ashbb <ashbbb@gmail.com> wrote:
>
>> > The screenshots were under win7 x64 eng
>> I see. One question. Doesn't `:height => 30` help you under x64 pc?
>>
>> In my case with Shoes 2 on Windows XP, it helps well.
>>
>> ashbb
>>
>
>

Re: [shoes] list_box not displaying properly?

From:
ashbb
Date:
2010-10-04 @ 07:09
Hi Yiling,

Thank you for taking the time and specifying the bug.
We need much debugging for 64bit Windows...

ashbb

Re: [shoes] list_box not displaying properly?

From:
ashbb
Date:
2010-09-27 @ 13:03
Hi Yiling,

I tried to run the code with Shoes 3 (0.r1514) on Windows 7 32bit laptop. It
worked properly. Umm,...

I'm not sure, but may be a specific problem of 64bit on Windows 7.
Sorry, I can't confirm. Could anyone who have 64bit on Windows 7 pc confirm?

> but weird thing is in the Shoes manual
> when i try to run "run this" it workded properly.
What snippet?
There are two snippets on this page:
http://shoes.heroku.com/manual/ListBox.html

Do they work properly on your pc?

And one more. Try to add :height option explicitly like the following.
Are there any changes?

Shoes.app do
 list_box :items => ["Sqare", "Oval", "Rectangle"],
   :height => 30
end

ashbb

Re: [shoes] list_box not displaying properly?

From:
Yiling Cao
Date:
2010-09-29 @ 13:22
Both snippets worked properly (when u hit "run this" from the manual), I
will try it on win 32 machine now.

On Mon, Sep 27, 2010 at 9:03 PM, ashbb <ashbbb@gmail.com> wrote:

> Hi Yiling,
>
> I tried to run the code with Shoes 3 (0.r1514) on Windows 7 32bit laptop.
> It worked properly. Umm,...
>
> I'm not sure, but may be a specific problem of 64bit on Windows 7.
> Sorry, I can't confirm. Could anyone who have 64bit on Windows 7 pc
> confirm?
>
>
> > but weird thing is in the Shoes manual
> > when i try to run "run this" it workded properly.
> What snippet?
> There are two snippets on this page:
> http://shoes.heroku.com/manual/ListBox.html
>
> Do they work properly on your pc?
>
> And one more. Try to add :height option explicitly like the following.
> Are there any changes?
>
> Shoes.app do
>  list_box :items => ["Sqare", "Oval", "Rectangle"],
>    :height => 30
> end
>
> ashbb