librelist archives

« back to archive

Flickering problem with Windows Vista

Flickering problem with Windows Vista

From:
Roger Lovelock
Date:
2010-08-09 @ 04:58
Hi,
  Had some flickering with Policeman and Vista Home Premium - looked in 
the archives and saw the suggestion to turn off Aero, which I have done. 
Went to Vista Basic instead. Sorry, but the flickering is still there. Any
other suggestions? Would be glad to trial anything.
Roger

Re: Flickering problem with Windows Vista

From:
Roger Lovelock
Date:
2010-08-09 @ 05:01
ps - only seems to happen when I use 'animate'!


From: Roger Lovelock 
Sent: Monday, August 09, 2010 2:58 PM
To: shoes@librelist.com 
Subject: Flickering problem with Windows Vista


Hi,
  Had some flickering with Policeman and Vista Home Premium - looked in 
the archives and saw the suggestion to turn off Aero, which I have done. 
Went to Vista Basic instead. Sorry, but the flickering is still there. Any
other suggestions? Would be glad to trial anything.
Roger

Re: [shoes] Re: Flickering problem with Windows Vista

From:
ashbb
Date:
2010-08-09 @ 07:37
Hi Roger,

You turned off Aero, but still flickering?
Umm...

Could you show us the code? I'll try to confirm on Vista pc.

ashbb

Re: [shoes] Re: Flickering problem with Windows Vista

From:
Roger Lovelock
Date:
2010-08-09 @ 07:51
I have tried to reduce my code to a minimum - so I have removed all my 
database access stuff, display fields etc - what I was trying to do was 
experiment with absolute positioning of buttons etc - I have retested the 
code below and the abbreviated code below still blinks. So, here it is :-

Shoes.app(:title => "Membership Types", :width => 400, :height => 160, 
:resizable => false) do
  @a = button "|<"  do
  end
  @b = button "<"  do
  end
  @c = button ">"  do
  end
  @d = button ">|"  do
  end
  animate do
     @a.displace(40,0)
     @b.displace(60,0)
     @c.displace(80,0)
     @d.displace(100,0)
  end
end

Possible (probably) I am going about this the wrong way!

Roger


From: ashbb 
Sent: Monday, August 09, 2010 5:37 PM
To: shoes@librelist.com 
Subject: Re: [shoes] Re: Flickering problem with Windows Vista


Hi Roger,

You turned off Aero, but still flickering?
Umm...

Could you show us the code? I'll try to confirm on Vista pc.

ashbb

Re: [shoes] Re: Flickering problem with Windows Vista

From:
Steve Klabnik
Date:
2010-08-09 @ 15:19
Hey Roger-

This is actually a known issue on Vista, actually. It's going to be fixed
soon; hopefully by this Saturday, actually. One of my friends is working on
it. We fixed it for Windows 7, but there's still a bug in Vista. It's
actually not technically a bug in Shoes, it's a bug in Vista, but there's a
workaround.

-Steve

Re: [shoes] Re: Flickering problem with Windows Vista

From:
Roger Lovelock
Date:
2010-08-09 @ 21:23
That's great - thanks!


From: Steve Klabnik 
Sent: Tuesday, August 10, 2010 1:19 AM
To: shoes@librelist.com 
Subject: Re: [shoes] Re: Flickering problem with Windows Vista


Hey Roger- 


This is actually a known issue on Vista, actually. It's going to be fixed 
soon; hopefully by this Saturday, actually. One of my friends is working 
on it. We fixed it for Windows 7, but there's still a bug in Vista. It's 
actually not technically a bug in Shoes, it's a bug in Vista, but there's 
a workaround.


-Steve

Re: [shoes] Re: Flickering problem with Windows Vista

From:
ashbb
Date:
2010-08-10 @ 00:56
Hi Roger,

Thank you for sharing your code.
I confirmed the problem on Vista.
I don't have any solution for Vista flickering problem so far. :(
But I'd like to show you another way.
I'm not sure this code suits your taste, though.
Anyway, it's not flickering on Vista. :-P

Shoes.app do
  style Link, underline: nil
  style LinkHover, underline: nil, stroke: red, weight: 'bold'
  @a = para link("|<"){alert 1}
  @b = para link("<"){}
  @c = para link(">"){}
  @d = para link(">|"){}

  animate do
    @a.displace(40,0)
    @b.displace(60,0)
    @c.displace(80,0)
    @d.displace(100,0)
  end
end

ashbb

Re: [shoes] Re: Flickering problem with Windows Vista

From:
Roger Lovelock
Date:
2010-08-10 @ 21:57
Tried it out - definitely a useful workaround pending resolution of the 
vista problem.
Thanks
Roger


From: ashbb 
Sent: Tuesday, August 10, 2010 10:56 AM
To: shoes@librelist.com 
Subject: Re: [shoes] Re: Flickering problem with Windows Vista


Hi Roger,

Thank you for sharing your code.
I confirmed the problem on Vista.
I don't have any solution for Vista flickering problem so far. :(
But I'd like to show you another way.
I'm not sure this code suits your taste, though.
Anyway, it's not flickering on Vista. :-P

Shoes.app do
  style Link, underline: nil
  style LinkHover, underline: nil, stroke: red, weight: 'bold'
  @a = para link("|<"){alert 1}
  @b = para link("<"){}
  @c = para link(">"){}
  @d = para link(">|"){}

  animate do
    @a.displace(40,0)
    @b.displace(60,0)
    @c.displace(80,0)
    @d.displace(100,0)
  end
end

ashbb

Re: [shoes] Re: Flickering problem with Windows Vista

From:
Roger Lovelock
Date:
2010-08-10 @ 04:04
Thanks for the suggested code - I'll dig deeper into it and give it a try!
Roger


From: ashbb 
Sent: Tuesday, August 10, 2010 10:56 AM
To: shoes@librelist.com 
Subject: Re: [shoes] Re: Flickering problem with Windows Vista


Hi Roger,

Thank you for sharing your code.
I confirmed the problem on Vista.
I don't have any solution for Vista flickering problem so far. :(
But I'd like to show you another way.
I'm not sure this code suits your taste, though.
Anyway, it's not flickering on Vista. :-P

Shoes.app do
  style Link, underline: nil
  style LinkHover, underline: nil, stroke: red, weight: 'bold'
  @a = para link("|<"){alert 1}
  @b = para link("<"){}
  @c = para link(">"){}
  @d = para link(">|"){}

  animate do
    @a.displace(40,0)
    @b.displace(60,0)
    @c.displace(80,0)
    @d.displace(100,0)
  end
end

ashbb