librelist archives

« back to archive

How to re-create a repository cache?

How to re-create a repository cache?

From:
Alberto Luaces
Date:
2015-05-13 @ 07:40
Hi,

I have a repository that I was creating and populating with archives
from a working directory.

When I changed the working directory from which I was making backups,
attic refused to continue because

"The repository at location XXX was previously located at YYY"

so I deleted the cache for this repository and tried again, but now I
get

"Attempting to access a previously unknown unencrypted repository"

In the logs from the cron job, a question shows up,

"Do you want to continue? [yN]"

but when I launch "attic create ..." from the command-line, nothing
appears, only the error message.

I have not found a way to make attic re-create the cache.

Thanks,

--
Alberto

Re: [attic] How to re-create a repository cache?

From:
Jonas Borgström
Date:
2015-05-13 @ 11:51
On 13/05/15 09:40, Alberto Luaces wrote:
> Hi,
>
> I have a repository that I was creating and populating with archives
> from a working directory.
>
> When I changed the working directory from which I was making backups,
> attic refused to continue because
>
> "The repository at location XXX was previously located at YYY"
>
> so I deleted the cache for this repository and tried again, but now I
> get
>
> "Attempting to access a previously unknown unencrypted repository"
>
> In the logs from the cron job, a question shows up,
>
> "Do you want to continue? [yN]"
>
> but when I launch "attic create ..." from the command-line, nothing
> appears, only the error message.
>
> I have not found a way to make attic re-create the cache.

Attic 0.15 contains an unfortunate typo making the following prompt not 
working correctly.

This is already fixed in GIT and 0.16 will be released soon.

As a workaround you can either set the following environment variable 
(once is enough):

ATTIC_UNKNOWN_UNENCRYPTED_REPO_ACCESS_IS_OK=yes

Or you can fix the typo yourself by editing line 71 in cache.py, see the 
following link for details:


https://github.com/jborg/attic/commit/a24d0f4cba4f9d0e5a9bc9f87b490f73502e48d5#diff-5cfa38356a90d5065f946a79d63c9b7a

/ Jonas

Re: [attic] How to re-create a repository cache?

From:
Alberto Luaces
Date:
2015-05-13 @ 12:04
"Jonas Borgström" writes:

> On 13/05/15 09:40, Alberto Luaces wrote:
>> Hi,
>>
>> I have a repository that I was creating and populating with archives
>> from a working directory.
>>
>> When I changed the working directory from which I was making backups,
>> attic refused to continue because
>>
>> "The repository at location XXX was previously located at YYY"
>>
>> so I deleted the cache for this repository and tried again, but now I
>> get
>>
>> "Attempting to access a previously unknown unencrypted repository"
>>
>> In the logs from the cron job, a question shows up,
>>
>> "Do you want to continue? [yN]"
>>
>> but when I launch "attic create ..." from the command-line, nothing
>> appears, only the error message.
>>
>> I have not found a way to make attic re-create the cache.
>
> Attic 0.15 contains an unfortunate typo making the following prompt not 
> working correctly.
>
> This is already fixed in GIT and 0.16 will be released soon.
>
> As a workaround you can either set the following environment variable 
> (once is enough):
>
> ATTIC_UNKNOWN_UNENCRYPTED_REPO_ACCESS_IS_OK=yes
>
> Or you can fix the typo yourself by editing line 71 in cache.py, see the 
> following link for details:
>
> 
https://github.com/jborg/attic/commit/a24d0f4cba4f9d0e5a9bc9f87b490f73502e48d5#diff-5cfa38356a90d5065f946a79d63c9b7a

Thank you, Jonas; it is working now.

Now I realize that a thread about this very topic existed already —sorry
about that.

--
Alberto